top of page

BIDSTOND

Verhalen en gebedspunten

Als we aan vervolgde christenen vragen wat we voor hen kunnen doen, zeggen ze vrijwel altijd: “Bid voor ons!”

Als we bidden voor onze vervolgde broeders en zusters, dan kan dat groot effect hebben. Zo werd eens een vrouw middenin de nacht gewekt door de Heilige Geest, om te bidden voor een gevangene voor Rusland. Jaren later kwam ze erachter wat het antwoord op haar gebed was: de gevangene voor wie gebeden werd, had het ontzettend koud. Op het gebed van zijn zuster in Christus was het alsof er een warme deken om zijn schouders werd gelegd en hij voelde zich dankbaar voor Gods aanwezigheid en zorg.


Tijdens dit weekend willen we jullie vragen om NON-STOP te bidden voor onze broers en zussen in landen waar vervolging plaats vindt. hieronder vindt je verschillende verhalen , gebedspunten en video's van uit de vervolgde kerk. Zo willen we je inspireren om gericht te bidden.

Je vindt de gebedspunten en video's op deze website of via de onderstaande knoppen.

EAV  video thumb.png

BEKIJK DE INSPIRERENDE VIDEO'S

Bidstond: Doneren

NIGERIA- OPEN DOORS

Gebedsonderwerp 1

Nigeria staat op plek 6 van de Ranglijst van Open Doors. In het noorden van Nigeria blijft vervolging het meest heftig. Militante groeperingen als Boko Haram, ISWAP en de Fulani-herders lijken steeds meer samen te werken tegen christenen en tegen moslims die hun ideeën niet delen. De overvallen op christelijke dorpen, en andere uitingen van geweld, veroorzaken een vluchtelingenstroom. Grote aantallen christenen (en andersgelovige Nigerianen) moeten in vluchtelingenkampen wonen.

Bidstond: Video

TAIWAN - OMF

Gebedsonderwerp 2

Elizabeth, een OMF-zendelinge in Taiwan, wandelde rond in de omgeving van de kerk waar ze lid was en zag dat deze omringd was met winkelcentra vol met winkeltjes en eettentjes. Deze zijn allemaal dagelijks open tot 22.00. Elizabet kon niemand van hen uitnodigen want haar kerk had één dienst: om 10 uur ‘s morgens. Als winkelbediende kan je na je shift wel naar de tempeltjes gaan bidden bij de afgodsbeelden. Deze tempels zijn altijd open. Dus richtte ze samen met andere christenen de winkelbedienden kerk op.

Bidstond: Video

CHRISTEN VLUCHTELINGEN - GAVE VESTE

Gebedsonderwerp 3

In ons land verblijven duizenden christenvluchtelingen in opvangcentra. Sommigen zijn gevlucht vanwege oorlog en geweld, anderen omdat ze omwille van hun geloof in Jezus zijn vervolgd.

In Athene wordt er een Afghaanse kerk geleid door een Afghaanse voorganger die zelf als vluchteling naar Europa is gekomen en tot geloof is gekomen in Jezus na contact met christelijke hulpverleners.
In Kapellen ontdekte een vrijwilliger tijdens een maaltijd voor alle bewoners van het opvangcentrum dat er acht Iraanse christenen in het centrum verbleven!
In Mechelen was er een groep christelijke Roma in het nooddorp die vurig verlangden het avondmaal met elkaar te vieren.

Bidstond: Video

CENTRAAL-AZIË - HVK

Gebedsonderwerp 4

Voor veel christenen in vervolgde landen is het niet mogelijk om samen te komen in een ‘kerkgebouw’. Zeker niet zoals wij dat kennen. Sterker nog: ze riskeren grote boetes, gevangenisstraf of zelfs hun leven door samen te komen met andere christenen. Deze vervolgde broers en zussen moeten dus creatief zijn en manieren vinden om elkaar te ontmoeten. Werkers van HVK hoorden van kerkbijeenkomsten in het bos, in een gehuurd vakantiehuis in eigen land en zelfs in een kippenhok. Vandaag vertellen we u echter graag over de kerk op wielen.

Bidstond: Video
mockup-of-a-box-placed-in-a-minimalistic-scenario-1613-el.png

De vervolgde kerk voor jong en oud.

HET COMPLETE PAKKET KERK (Z)ONDER DAK

Download het hele pakket met getuigenissen, verhalen, gebedspunten en video's van uit de vervolgde kerk, en dit voor verschillende leeftijden. U vindt dit pakket hier terug op de website, een pakket voor jong en oud. Zo willen we u en uw gemeente inspireren en uitdagen om één lichaam van christus te zijn.

Bidstond: Missie
bottom of page